Twinkle | Digital Commerce

Interesse voor doorstart Koopjeskampioen.nl

2017-09-04
180101
  • [nieuws]
  • 1:41

Koopjeskampioen, verkoper van consumentenelektronica op internet, ging eind mei failliet. Inmiddels heeft zich een aantal partijen gemeld om (delen van) het bedrijf over te nemen. Dat staat in het eerste faillissementsverslag van de curator.

Koopjeskampioen werd zeven jaar geleden gestart door Henk Pragt en Jan Aardema, die met hun BV’s ieder voor de helft eigenaar zijn van de failliete vennootschap. Het doek voor de organisatie viel zes weken geleden. De service- en afhaalpunten in thuisbasis Hoogeveen en in Amsterdam, Apeldoorn en Enschede werden gesloten. Twintig werknemers verloren hun baan.

Twinkle100
Koopjeskampioen.nl was een webwinkel van formaat: met een jaaromzet van10,2 miljoen euro bezet het bedrijf stek 88 in de laatste Twinkle100, die is gebaseerd op omzetcijfers in 2009. In dat jaar won Koopjeskampioen nog een Gazellen Award van Het Financieele Dagblad voor zijn snelle groei.

Druk op marges
Net als IMpact Retail (faillissementsverslag hier in pdf) had Koopjeskampioen te lijden van de druk op de marges in bruin- en witgoed. Uit het verslag van curator Jeroen Reiziger (Trip Advocaten & Notarisse): ‘Van de directie van de failliete vennootschap is vernomen dat door een combinatie van te hoge financieringslasten bij de bank en het niet goed onder controle krijgen van de kosten de marges onder druk zijn komen te staan. In 2010 daalde bovendien de omzet.’

Activa
Na het faillissement hebben zich meerdere gegadigden gemeld om activa over te nemen. Koopjeskampioen heeft nog voor ruim een half miljoen euro (520.000 euro inkoopwaarde) aan voorraden wit- en bruingoed staan, aldus het verslag. Andere activa bestaan onder meer uit de handelsnaam, het klantenbestand en de website Koopjeskampioen.nl. De curator, die vanmiddag niet bereikbaar was voor commentaar, schrijft in het verslag dat hij met de geïnteresseerde partijen 'nog in overleg' is.

Site nog in de lucht
Koopjeskampioen.nl is nog altijd in de lucht. In de rechterbovenhoek wordt de bezoeker erop geattendeerd dat bestellen niet langer mogelijk is. Over de reden waarom wordt niet gerept.U kunt het faillissementsverslag over Koopjeskampioen hier downloaden (pdf):