Twinkle | Digital Commerce

Media Markt krijgt groen licht voor overname Redcoon

2017-11-11
180101
  • 1:12

Media-Saturn, het moederbedrijf van de elektronicaketens Media Markt en Saturn, heeft toestemming gekregen om pure player Redcoon over te nemen. Volgens de Europese Commissie levert de acquisitie geen situatie van ontoelaatbare mededinging op.

Redcoon, goed voor ruim vierhonderd miljoen euro omzet in het laatste boekjaar, maakte na de start in 2003 zijn entree in tien verschillende Europese landen. Media Saturn, onderdeel van het Duitse Metro concern, wil met Redcoon geld gaan verdienen aan e-commerce. Op dat terrein weet het zelf geen grip te krijgen, onder meer door een slepend kanaalconflict.

Proeftuin Nederland
Ons land fungeert als proeftuin voor de e-commerce activiteiten onder de eigen vlag van Media Markt. Onbekend is hoe de Nederlandse webwinkel loopt, omdat de keten daar geen mededelingen over doet. In ieder geval hebben de online verkoopactiviteiten hier nog niet geleid tot de opening van webwinkels elders.

Kleinere winkels voor Best Buy
Hoewel Media Markt zeker niet als goedkoopste elektronica-aanbieder uit prijsonderzoeken komt, trekt de keten veel bezoekers door het imago van lage prijzen en het - voor fysieke winkels - grote assortiment. Best Buy, dat al lange tijd wordt gezien als een toekomstige concurrent voor Media Markt in Europa, heeft bekend gemaakt zijn winkels juist te verkleinen, omdat shoppers online terecht kunnen voor het complete assortiment. Best Buy verkoopt sinds ruim een jaar op de Britse markt.