Twinkle | Digital Commerce

Overstock.com wordt reisaanbieder

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:55

Overstock.com is begonnen met reisaanbiedingen. Onder de vlag ‘Overstock.com Vacations’ biedt het Amerikaanse online-warenhuis travel deals voor één bepaalde maand aan. De meeste aanbiedingen blijven twee weken geldig.

Overstock.com heeft op dit moment – de site is live in bèta – dertig verschillende reisaanbiedingen online staan. Het gaat steeds om verblijven in hotels of resorts, meestal voor enkele nachten. Vluchten blijven buiten het aanbod van Overstock.com: ‘Moeilijke business’, motiveert president Jonathan Johnson tegen Internet Retailer.

Twee weken
Johnson wijst erop dat de travel deals op Vacations.overstock.com gemiddeld twee weken beschikbaar blijven. Dat is langer dan bij veel andere flash sale reisaanbieders, waaronder Voyage-prive.com, Jetsetter.com (van Gilt Groupe) en het kort na elkaar gelanceerde HauteLook Getaways en LivingSocial Escapes.

Google-straf
Overstock.com heeft momenteel te lijden onder een sanctie die Google eind februari oplegde en het bedrijf wekelijks 5 procent van de omzet kost. In pogingen zijn positie in de zoekmachine te verbeteren, was de online-retailer zijn boekje te buiten gegaan volgens Google. De schade bedraagt vele miljoenen dollars.