Twinkle | Digital Commerce

Ziengs begonnen met online-verkoop

2017-05-27
180101
  • 1:02

Ziengs, een keten van 76 schoenwinkels, is begonnen met verkoop op internet. Webshoppers kunnen online-bestellingen ophalen in de winkels van het familiebedrijf. Door een koppeling aan bestaande systemen van Ziengs, zijn prijzen en voorraden in de shop altijd actueel.

Ziengs biedt zijn complete collectie merkschoenen aan in de webwinkel, die realtime is gekoppeld aan het erp-systeem (enterprise resource planning) van de keten.

Magento, Kega, Torex en TNT Post
De nieuwe site van Ziengs, waar de webwinkel een onderdeel van is, werd gebouwd op Magento. Ziengs schakelde retailbureau Kega in voor strategie, design en techniek van zowel site als webshop. Torex, leverancier van point of sale-oplossingen, draagt zorg voor de registratie van betalingen en bestellingen, waar TNT Post de bezorging voor zijn rekening neemt. Betalen kan met iDeal of creditcard.

Zalando en Sjoez.nl
Met de toetreding van Ziengs tot het online-kanaal beschikt het gros van de grotere schoenketens in ons land over een webwinkel. Bij Van Haren is de opening daarvan aanstaande. Behalve gevestigde retailpartijen betreden ook steeds meer pure players de Nederlandse schoenenmarkt, waaronder het Duitse Zalando en het Nederlandse Sjoez.nl.