Twinkle | Digital Commerce

Google stapt in fashion

2017-11-09
180101
  • 1:08

Google mengt zich in het online-strijdtoneel voor mode en komt met een fashion portal. Dat melden verschillende Amerikaanse bronnen. Boutiques.com, de naam die de portal zou krijgen, wordt naar verwachting woensdagavond gelanceerd.

Op Googles fashion portal kunnen fashionista's hun eigen digitale boetiek beginnen om stijlvoorkeuren en favoriete merken te delen. Bezoekers van die persoonlijke winkeltjes kunnen doorklikken naar webwinkels waar de getoonde producten te koop zijn. Binnen de boetieks zelf vinden geen transacties plaats.

Sarah Jessica Parker
Volgens onbevestigde mediaberichten heeft Google Sarah Jessica Parker van Sex and The City gestrikt om de opening te verrichten. Net als haar zou een aantal bekende ontwerpers en modebloggers zijn gevraagd een eigen boetiek te starten op Googles nieuwe modeportaal. Dat opent de deuren waarschijnlijk overmorgen, als Google in New York de ‘Tech Fuses With High Fashion party’ organiseert (uitnodiging).

Focus op fashion
Met de nieuwe site wil Google meeliften op de groeiende populariteit van mode online. Daarbij kan het gebruik maken van de visuele zoekmogelijkheden van Like.com, een bedrijf dat Google afgelopen zomer overnam. Ook e-commerce reuzen eBay en Amazon investeren in fasion. Zo bundelde eBay zijn modeproducten in de vertical  eBay Fashion en zei CEO Jeff Bezos dat Amazon een 'enorme focus op fashion' heeft.

Bronnen: Styleite.com, Auctionbytes.com, Drapersonline.com