Twinkle | Digital Commerce

Webformule Skooz.com opent fysieke schoenwinkels

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:02

De Mandemakers Shoe Retail Groep, bekend van de winkelketens Divino Shoes en Shoe Outlet, begon vorig jaar met Skooz.com om ervaring op te doen als internetverkoper. Wat toen niet voorzien was, gaat binnenkort gebeuren: Skooz.com gaat de winkelstraat op.

Begin mei moeten de deuren van een eerste fysieke vestiging open gaan in Nijmegen. Later dit jaar zullen naar verwachting ook in andere steden vestigingen openen, aldus een woordvoerder.

Voor de Mandemakers Shoe Retail Groep was Skooz.com de eerste kennismaking met het online-segment. Met Divino (12 winkels) en Shoe Outlet (32 winkels) mikt de groep op het lage- en middensegment. Skooz.com heeft bewezen dat voor die categorie schoenen ook online voldoende kopers te vinden zijn.

De look and feel van de webwinkel sloeg aan bij modieuze jeugdige kopers. De woordvoerder: ‘Die uitstraling trekken we door in de winkels: fris, vrouwelijk en een goede prijs-kwaliteit verhouding. Online-klanten weten straks dat ze ook bij ons binnen kunnen lopen. En offline-klanten kunnen thuis nog snel even kijken of het gepaste paar er ook nog in een andere kleur is. Dat biedt zekerheid en geeft vertrouwen.'