Twinkle | Digital Commerce

VS: vaker volle pond voor webaankopen

2017-05-27
277179
  • 1:11

Amerikanen betaalden afgelopen december vaker het ‘normale bedrag’ voor webaankopen dan een jaar eerder. De omzet aan producten die tegen adviesprijs werden verkocht steeg met 30 procent, terwijl de verkoopomzet tegen discountprijzen slechts met 19 procent groeide.

Dat blijkt uit de E-commerce Wellness Index van MyBuys, dat advies geeft over personalisering in e-commerce. Het bedrijf deed onderzoek onder 150 online-retailers uit zijn klantenportfolio.

Goede hoop
Waar de webwinkeliers in de eerste maaanden van vorig jaar nog omzetstijgingen van 100 procent en meer boekten op afgeprijsde artikelen, bleef de groei van deze categorie vorige maand achter bij de groei van de totale omzet. De margeverbetering voor de 150 webwinkeliers biedt volgens MyBuys goede hoop voor het lopende jaar, zeker gelet op het nog altijd toenemende aantal bestellingen.

Meer korting
Als de webwinkeliers tegen gereduceerd tarief verkochten, lag het gemiddelde kortingspercentage afgelopen december wel hoger dan in december 2008: 26,6 procent, tegenover 25,3 procent een jaar eerder.

Overigens stelt MyBuys dat gepersonaliseerde aanbevelingen de bereidheid om voor het volle pond te kopen vergroten en de gemiddelde orderwaarde met 24  procent doen stijgen. Een bevinding die, toevallig of niet, goed aansluit bij zijn adviespraktijk.

Hieronder ziet u een interview over MyBuys’ bevindingen met CEO Robert Cell, uitgezonden door de Amerikaanse zender FOX Business.