Twinkle | Digital Commerce

Hyves-portemonnee gevuld via iDeal

2017-10-05
181101
  • 1:37

New York Pizza, Spare Rib Express, de Wolf Cinema Group en Van der Valk zijn de eerste grote partijen die klanten laten bestellen en betalen met Hyves. Gebruikers kunnen straks via iDeal geld op hun Hyves-account zetten.

Een naam voor de betaaldienst is er nog niet, aldus Hyves' manager business development & partnerships Yme Bosma: 'Vooralsnog noemen we het gewoon "bestellen en betalen met Hyves". Pas vanaf april ongeveer gaan we dit richting Hyvers communiceren.'

Zoeken, boeken en betalen
Wie beschikt over een account bij Hyves kan daar een virtuele portemonne aan koppelen. Zolang het saldo toereikend is, kunnen Hyvers bestellingen doen bij de genoemde bedrijven. Van der Valk gaat last minute hotelkamerboekingen aanbieden, die mensen via Hyves kunnen zoeken, boeken en betalen.

Mobiele horecatoepassing
Voor de betaaldiensten werkt Hyves samen met de Rabobank, die een jaar geleden met het Groningse bedrijf Itis de mobiele horecatoepassing MyOrder op de markt bracht. Die test krijgt in de nieuwe opzet een vervolg: Alle Hyves-leden die beschikken over mobiel internet kunnen straks behalve op afstand ook op locatie met hun telefoon bestellen en betalen. Duizenden café's en restaurants gaan deze service voor mobiele Hyvers faciliteren.

Kritische massa
Rabobank en Hyves willen onder de vlag van het netwerk bouwen aan een crossmediale betaaltoepassing die een miljoenenpubliek bereikt. De bank levert het MiniTix-platform, waar de diensten op draaien, Hyves de kritische massa. Dat vertelden betrokken partijen eind november aan Twinkle.

Bosma van Hyves speculeerde toen al over een lancering tijdens de nu lopende Horecava: ‘De horecawereld sluit goed aan bij de belevingswereld van onze leden, die elkaar graag in de kroeg ontmoeten.’

8 miljoen accounts
De gister gepresenteerde bestel- en betaaltoepassing voor de horeca is slechts het eerste resultaat van de samenwerking tussen Rabobank en Hyves, dat 8 miljoen Nederlandse accounts heeft. Bosma zei in gesprek te zijn met tal van ondernemers 'in de online en offline wereld' die de betaaloptie willen integreren, waaronder een aantal webwinkeliers.