Twinkle | Digital Commerce

Belgacom lanceert mobiel betalen in webwinkels

2017-11-08
172130

Belgacom breidt zijn mobiele betaaldienst PingPing uit met de optie om online-bestellingen met het mobieltje te betalen. Shoppers kunnen bedragen tot 25 euro per sms afrekenen bij participerende webwinkeliers.

Belgacom kondigde de uitbreiding aan tijdens het lopende Broadband Forum in Parijs. Het vond een sterke partner in Ogone, dat de betalingsafhandeling van duizenden Europese webwinkels verzorgt.

Virtuele portefueille
Belgische webshoppers die willen betalen per sms, moeten eerst een rekening openen bij PingPing. De betaaldienst, in maart gelanceerd als 'virtuele portefueille', maakt al sms-parkeren mogelijk. Onder andere via near field communication, in Nederland getest door Payter, kunnen gebruikers ook kleine bedragen in winkels met hun mobieltje afrekenen.

Impulsaankopen
Daar komen online-aankopen nu bij. 'Heel wat impulsaankopen op het internet gaan niet door, omdat mensen de moeite niet doen om voor kleine aankopen hun kredietkaart boven te halen', legt Belgacoms Stijn Vander Plaetse uit aan De Standaard. 'PingPing is in zulke gevallen een oplossing.'

'Open ecosysteem'
Vander Plaetse benadrukt dat PingPing een 'open ecosysteem' moet worden waarop verschillende handelaars en dienstverleners kunnen aansluiten. Belgacom praat met Mobistar en KPN-dochter Base om het systeem voor hun klanten beschikbaar te maken.

Commissie
Webshops die PingPing op hun site willen aanbieden, betalen daarvoor geen opstartkosten of een maandelijks abonnement. Op de aankopen wordt een commissie geheven van mimimaal 7 procent.

EBillme
Eerder deze week schreef Twinkle over een andere nieuwe optie om webaankopen offline af te rekenen: eBillme biedt Amerikaanse webshoppers de gelegenheid cash te betalen bij een netwerk van betaalpunten.