Twinkle | Digital Commerce

Bol.com en Sony samen in digitaal lezen

2017-05-27
170130
  • [nieuws]
  • 1:24

Bol.com en Sony hebben vandaag de aftrap gegeven voor de ontwikkeling van digitaal lezen in Nederland. We staan aan het begin van een revolutie, aldus Daniel Ropers, managing director van Bol.com.

Het Centraal Boekhuis maaktevanochtendal bekend dat Bol.com, Selexyz en Van Stockum e-boeken gaan verkopen via hun webwinkels. De boeken worden gelezen op e-readers. Sony presenteerde vandaag zijn nieuwste generatie e-readers die de consument over de streep moet trekken om digitaal te gaan lezen.

De Sony readers maken gebruik van e-ink technologie, waardoor de leeservaring hetzelfde is als bij een papieren boek. Het gaat niet om een nieuwe elektronische gadget, zegt Ropers, die eerder dit jaar er nog over dachtzelf een reader te ontwikkelen. Het gaat om een nieuwe manier van lezen. De Sony-readers zijn voor 199 euro (Pocket Edition) en 299 euro (Touch Edition) te koop. Prijzen waarmee volgens de samenwerkende bedrijven een revolutie kan worden ontketend.

Rick Londema, managing director van Sony Benelux vertelde dat naast de betaalbaarheid van de reader de kritische succesfactor het aanbod is. Vandaar dat Sony een samenwerking heeft gezocht met Nederlands grootste boekwinkel Bol.com. Wij hebben het product, zij de content en het interactieve platform voor consumenten. We hebben in de reader een link ingebouwd zodat de consument zodra hij het apparaat op zijn computer aansluit, direct naar Bol.com wordt geleid.

Op het moment zijn er een kleine 2000 Nederlandstaligee-boeken te koopvia Bol.com en 10.000 Engelstalige. Kleine kans dat je direct je lievelingsboek vindt, aldus Ropers. Maar alle uitgeverijen zijn nu bezig hun boeken te digitaliseren. Het gros van de boeken dat in 2010 uitkomt, zal ook direct digitaal verkrijgbaar zijn.

Eendigitaal boekis gemiddeld 20 procent goedkoper dan zijn papieren equivalent.