Twinkle | Digital Commerce

Hyves is website van het jaar

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:03

De Websites van het Jaar zijn bekend. De publieksprijzen voor de meest populaire Nederlandse websites werden gister tijdens eDay uitgereikt. Hyves.nl kreeg de meeste van de 1.175.421 uitgebrachte stemmen, met Marktplaats.nl op de tweede plaats.

Het publiek kon stemmen op 140 verschillende websites in veertien categorieën. Deze lijsten zijn samengesteld op basis van de Stichting Internetreclame (STIR) Marktmonitor. In de categorie Huis en Tuin vergaarde Ikea.nl de meeste stemmen. Bij Reizen en Recreatie mag Weekendjeweg.nl zich voor de vierde keer beste reissite van het jaar noemen. De categorie Fast Moving Consumer Goods/Retail kende Ah.nl als meest populaire website. Bij Sport en spel streek Zylom.com de eer op. Anwb.nl mag zich de meest populaire website op het gebied van Auto en Verkeer noemen. En Marktplaats.nl kon op de meeste stemmers rekenen in de categorie E-commerce en Veilingsites.

Hyves onttroont Google
Sinds 2004 vindt de verkiezing voor Website van het Jaar plaats. Stichting Internet Reclame doet een voorselectie. Vervolgens kiest het publiek in 14 verschillende categorieën de website die zij de beste vinden. Vorig jaar ging zoekmachine Google nog aan de haal met de prijs voor de beste website van het jaar. Die speelde het dit jaar kwijt aan het sociale netwerk Hyves, dat dagelijks twee miljoen mensen trekt.