Twinkle | Digital Commerce

IDeal wordt Wero

2023-11-01
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Het European Payments Initiative (EPI) heeft de overname van betaaloplossing iDeal evenals Payconiq afgerond. Vanaf 2025 gaan de twee oplossingen verder onder een nieuwe naam: Wero.

EPI, een Europees samenwerkingsverband van banken, wil een uniform systeem voor betaling in Europa leveren, de overname van iDeal en Payconiq zijn daar een belangrijk onderdeel van.

Door de overname van deze twee diensten kan EPI een betaaloplossing bieden voor België, Frankrijk, Duitsland en later ook Nederland. Deze landen vertegenwoordigen meer dan de helft van alle digitale betalingen in het eurogebied.

Consumenten en bedrijven die van iDeal gebruikmaken of deze hebben geïntegreerd kunnen iDeal op dezelfde manier blijven gebruiken.

Wero

In 2025 zal worden begonnen met de integratie van iDeal naar Wero. Nederlandse consumenten en ondernemers die iDeal hebben geïntegreerd kunnen iDeal op dezelfde manier gebruiken. De geleidelijke integratie van iDeal naar Wero zal in 2025 beginnen. Wero is de naam van de nieuwe digitale portemonnee die wordt ontwikkeld door EPI. Wero zal naar verwachting halverwege volgend jaar in België, Frankrijk en Duitsland worden gelanceerd, Nederland volgt dus een jaar later.