Twinkle | Digital Commerce

Nieuw in de Markt: biologische viaViñavibes

2022-11-23
1000562
  • [interview]
  • 1:35

Mindfully crafted wine is natuurzuivere, biologische, vegan wijn zonder toegevoegde suiker, met een laag sulfietlevel. Gemaakt in samenwerking met wijnboeren volgens fairtrade-principes. Deze wijn is te koop bij viaViña.

Sylvia Vroklage, Leonie Rotermundt en Janneke Rutten kennen elkaar uit een ondernemersclub en besloten samen mindfully crafted wines te gaan maken en verkopen: wijn waar over nagedacht is, waar je bewust van kunt genieten. Passie voor het e-commerce vak, de fun om dit als drie dames met totaal verschillende achtergronden te doen en de drive om een ander geluid te laten horen in deze branche, noemt Vroklage als redenen om met deze webshop te beginnen. ‘We willen vertellen wat er in de wijn zit en wat er vooral niet inzit’, zegt de medeoprichter. Daarnaast willen ze de keuze vergemakkelijken: ‘Bij ons weet je dat het goed is en superlekker.’ Wijndrinkers hoeven daardoor niet meer besluiteloos voor het schap te staan.

‘De innovatie zit met name in het product dat we verkopen’, vervolgt Vroklage, ‘maar ook in de transparantie die we willen tonen. Hetgeen in de wijnwereld niet vanzelfsprekend is.’ Daarbij steekt ze haar ambitie niet onder stoelen of banken: ‘We staan voor een betere, bewustere wijnkeuze. Aangezien wij de wijnen zelf assembleren kunnen we onze partners en leveranciers uitdagen om op onze manier te produceren. We willen de wijnwereld transparanter maken, ons product continu innoveren en de hele keten innoveren.’

De logistiek en distributie wordt uitgevoerd in samenwerking met partner More Than Gifts. Voor wat betreft de marketing is viaViña nog on- en offline aan het experimenteren: ‘We willen graag ons verhaal kunnen vertellen, verrassen en verwennen.’ Vooralsnog wordt er voornamelijk via social media gecommuniceerd. De uitdaging daarbij is om de propositie bij de doelgroep te laten landen, in eigen woorden ‘de #viavinavibes te verspreiden’. Volgens de medeoprichter is slechts 5 procent van de wijnproductie biologisch. ‘Dat willen wij in de komende tien jaar laten groeien naar 25 procent’, besluit ze.