Twinkle | Digital Commerce

Amazon trekt stekker uit ‘Amazon Care’

2022-08-25
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Amazon stopt aan het einde van dit jaar met gezondheidsservice Amazon Care. In een interne memo laat het bedrijf weten dat het niet de juiste oplossing voor de lange termijn is voor zakelijke klanten.

Amazon Care kan het beste worden omschreven als een virtueel bezoek aan de huisarts of andere medische hulpverlener, voor zowel fysieke als mentale hulpverlening. Het voordeel daarvan zou zijn dat men in de eigen vertrouwde omgeving geholpen kan worden en geen tijd kwijt is aan reizen en wachtruimtes. Indien nodig kan er eenvoudig een afspraak gemaakt worden voor een bezoek aan huis.

De reden om ermee te stoppen zou zijn dat het niet de juiste oplossing is voor grote zakelijke klanten op de lange termijn, een doelgroep die Amazon voor ogen heeft bij het aanbieden van dergelijke diensten.

Dat Amazon stopt met Amazon Care, wil niet zeggen dat het bedrijf verder geen brood ziet in medische services. Zo beschikt het bedrijf onder meer over een eigen online apotheek, genaamd Amazon Pharmacy, en bereikte het in juli nog een overeenkomst om gezondheidsdienst One Medical over te nemen. Ook toonde het onlangs interesse in gezondheidsplatform Signify Health.