Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn lanceert app FoodFirst Leefstijlcoach

2021-10-28
1000562
  • 0:57

Albert Heijn heeft een app gelanceerd voor leefstijlplatform FoodFirst, dat halverwege 2019 werd overgenomen door de super. Met de app wil het bedrijf klanten helpen om onder andere beter te eten en meer te bewegen.

In de app kunnen consumenten bijvoorbeeld terecht voor advies, inspiratie, beweeg- en voedingsschema’s. Albert Heijn heeft de hulp ingeschakeld van verschillende experts, zoals artsen, koks en diëtisten, om de app te helpen ontwikkelen. Gebruikers van de app krijgen verschillende ‘challenges’ op het gebied van eten, slapen, bewegen en ontspannen, die duren meestal zo’n twee weken.

Het is niet mogelijk om producten in de app aan te schaffen, de app is vooral in het leven geroepen om een gezonde leefstijl toegankelijker te maken, stelt ceo Marit van Egmond. ‘Gezond eten is de basis voor een gezonde leefstijl. Met FoodFirst Leefstijlcoach helpen we je daarnaast ook met bewegen, slapen en ontspannen. Dat moet voor iedereen bereikbaar zijn. Niet voor niets bieden we de app gratis aan. Zo kan iedereen die dat wil ook daadwerkelijk meedoen.’