Twinkle | Digital Commerce

Shopify helpt verkopers de grens over met nieuwe tool

2021-09-14
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Shopify heeft vandaag Shopify Markets gelanceerd. Dat is een crossborder oplossing waarmee aangesloten bedrijven makkelijker internationaal kunnen verkopen.

Volgens het e-commerce platform verkopen Nederlandse merchants steeds vaker in het buitenland. In juli dit jaar verkocht ruim 55 procent van de Nederlandse bedrijven op Shopify over de grens. Dat is ook niet vreemd volgens het bedrijf, omdat 58 procent van het verkeer naar de Nederlandse klanten vanuit het buitenland zou komen.

Om Nederlandse klanten een handje te helpen met het verkopen over de grens lanceert Shopify nu dus Shopify Markets. Bij crossborder verkopen stuiten merchants volgens het platform vaak op veel voorkomende problemen zoals taal, betaalmethodes, wisselkoers en verschillen in cultuur. Met Shopify Markets kunnen aangesloten retailers bovenstaande zaken snel toepassen via één centrale dashboard. Ook moet het ‘binnen enkele muisklikken’ mogelijk zijn om nieuwe markten op te zetten en/of diensten aan te bieden.

Shopify legt dat als volgende uit:

Merchants kunnen vanuit één winkels moeiteloos gelokaliseerde storefronts maken, wat inhoudt dat ze al hun crossborder commerce vanuit één plek in de Shopify-administratie kunnen beheren, met op maat gemaakte klantervaringen voor elke markt – of die markt nu een land is, zoals Nederland, of een regio, zoals heel Europa.

Shopify Markets is zoals gezegd vanaf vandaag beschikbaar in Nederland. De komende maanden wordt dit uitgerold naar alle merchants.