Twinkle | Digital Commerce

PostNL investeert 80 miljoen in verduurzaming

2021-09-30
1000562
  • 0:59

PostNL steekt de komende jaren zo’n 80 miljoen euro in verdere verduurzaming van zijn activiteiten. Dat moet bijdragen aan het doel om alle pakketten in brieven in de Benelux in 2030 uitstootvrij te bezorgen in de last mile.

Bij post gebeurt dat nagenoeg al volledig, die worden immers vooral met de fiets of te voet bezorgd. Maar in pakketbezorging valt nog veel te winnen. Volgens PostNL wordt momenteel 20 procent van alle pakketten en brieven uitstootvrij in de last mile bezorgd.

PostNL besteedt het geld aan elektrische voertuigen, duurzamere brandstof, het aanleggen van laadinfrastructuur en zonnepanelen. Het bedrijf heeft inmiddels al 1.300 elektrische voertuigen maar dat aantal moet de komende jaren fors toenemen.

Ceo Herna Verhagen: ‘Om onze doelstellingen te halen versnellen we onze investeringen en werken we nauw samen met partners, leveranciers, de branche en overheden. Daarmee willen we onze leidende positie op het gebied van verduurzaming in de logistieke sector verder versterken.’

Eerder liet PostNL weten de tot 2024 maximaal 950 miljoen euro te investeren in capaciteit, netwerk, IT-infrastructuur, pakketautomaten en dus duurzaamheid.