Twinkle | Digital Commerce

GrandVision mag worden overgenomen, mits het EyeWish verkoopt

2021-03-24
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Brillenconcern EssilorLuxottica heeft van de Europese Commissie toestemming gekregen om branchegenoot GrandVision over te nemen, maar dan moet die laatste wel optiekketen EyeWish verkopen.

In juli 2019 kondigden de brillenreuzen de overname aan. De Europese Commissie startte vervolgens een onderzoek om te kijken of de deal niet voor een te grote machtspositie van EssilorLuxottica zou zorgen. Die laatste bood vervolgens aan om een deel van de retailactiviteiten af te stoten. In totaal gaat het om 351 winkels, waaronder 142 filialen van EyeWish inclusief de merknaam in Nederland. Ook moeten 35 winkels van de keten GrandOptical in België verkocht worden. In Italië gaat het om in totaal 174 winkels, waaronder de volledige keten VistaSi van EssilorLuxottica en 72 winkels van ‘GrandVision by’.

Als laatste moeten de brillenreuzen beloven dat de verkoop van de winkels soepel verloopt. Als dat is gebeurd, mag de deal doorgaan. Aan RTL Z laat Annia Bllesteros, directeur Investor Relations bij GrandVision, weten blijf te zijn met de goedkeuring.

Het is overigens nog de vraag of de overname daadwerkelijk doorgaan. Beide bedrijven zitten namelijk nog middenin een juridisch conflict.