Twinkle | Digital Commerce

Nieuw certificeringsprogramma ‘Privacy Verified’ voor online sector

2020-07-07
1000562
  • 0:43

Om te zorgen dat de privacy van online consumenten wordt gewaarborgd heeft ICTRecht in samenwerking met verschillende brancheverenigingen een nieuw certificeringsprogramma in het leven geroepen.

Naar eigen zeggen is het programma ‘Privacy Verified’ bijzonder omdat het breed vanuit de online sector wordt ondersteund. De initiatiefnemers willen met het programma de privacy van de gebruikers in de gehele online keten waarborgen. Daarom is het certificeringsprogramma, naast webshops, ook bedoeld voor aanbieders van ICT-infrastructuren, PSP’s en digital agencies. ‘Een gebruiker kan zo uit een netwerk van kwalitatief hoogstaande webwinkels, SaaS-leveranciers, hostingproviders, en datacenters een betrouwbare leverancier met het certificaat Privacy Verified kiezen’, aldus ICTRecht.

Het certificeringsprogramma wordt ondersteund door verschillende brancheorganisaties waaronder FCA (netwerken), Thuiswinkel Waarborg, DLF (developers, DHPA en ISPConnect (hosting en cloudproviders) en DDA (datacenters).