Twinkle | Digital Commerce

Amazon Prime in twee jaar verdubbeld in VS

2017-05-28
25081410
  • [nieuws]
  • 1:04

Amazon heeft het aantal Amerikaanse Prime-leden in twee jaar verdubbeld. Momenteel is 60 procent van de kopers op Amazon.com lid van de premium service. Ruim een kwart daarvan betaalt maandelijks voor een abonnement.

Dat blijkt uit onderzoek (pdf) van Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), dat vijfhonderd Amerikaanse shoppers bevroeg die in de maanden januari tot en met maart een aankoop op Amazon.com hadden gedaan.

Dubbele uitgaven
Volgens de studie heeft Amazon in eigen land momenteel zo’n 80 miljoen Prime-leden. Die geven bijna het dubbele uit per jaar (1300 dollar) dan niet-leden (700 dollar) op het platform. Amazon meldde in december dat zijn ‘retail subscription services’ (Prime en overige media-abonnementen) wereldwijd zo’n 6,4 miljard dollar in zijn laatje brengen, aldus Chain Store Age.

Maandelijkse Prime
Een jaar na de start van de maandelijkse versie van Prime maakt 26 procent van de leden hier gebruik van. Zij betalen elke maand 10,99 dollar voor hun abonnement, in plaats van de jaarlijkse 99 dollar. Een kanttekening bij het onderzoek van CIRP is dat deze optie maandelijks aan of uit kan worden gezet gedurende het jaar. 

Lees ook:
‘Amazon zoekt 1.300 lokale dc’s in Europa voor Prime’ (18-4-2017)