Twinkle | Digital Commerce

‘Amazon bezorgt boodschappen in België’

2017-05-28
23811340
  • [nieuws]
  • 0:49

Amazon wordt een grote concurrent op de Belgische food markt voor spelers als Delhaize, Colruyt en Carrefour. De Amerikaanse retailreus lanceert zijn boodschappendienst Pantry bij onze zuiderburen, alleen voor Prime-leden.

Amazon verkoopt straks bij de start alleen droge kruidenierswaren; zo’n 3.800 producten van zeshonderd merken. België moet nog even wachten op de verse producten van AmazonFresh, die wel al in bijvoorbeeld Groot-Brittannië aanwezig zijn.

Alleen in het Frans
Pantry is voorlopig alleen op klanten in Wallonië gericht, omdat de gehele organisatie vanuit Frankrijk en in het Frans gebeurt. Prime-leden betalen €3,99 aan leverkosten voor een boodschappendoos tot 20 kilogram.

Sneller bezorgen en maaltijdboxen
Concurrenten Delhaize en Carrefour zijn ondertussen al gestart met het verzenden van maaltijdboxen aan klanten in België en experimenteren met razendsnelle bezorging. Carrefour levert bijvoorbeeld in sommige plaatsen al binnen twee uur, door een samenwerking met de bpost-app bringr.