Twinkle | Digital Commerce

Winkels Neckermann.com failliet

2017-05-27
29681669
  • [nieuws]
  • 0:56

De fysieke winkels van Neckermann.com zijn vanmiddag failliet verklaard door Rechtbank Midden-Nederland. Ook verklaart de rechtbank tegen Twinkle dat zusterbedrijf Readen BV officieel kopje onder is.

Het faillissement gaat om Neckermann.com Retail BV. De webshop staat hier los van - onder de naam Neckermann.com Webshop BV - en is nog operationeel. Alle genoemde entiteiten vallen onder het moederbedrijf Readen Holding.

Opnieuw in de markt
Neckermann.com werd na een eerder faillissement van het gehele bedrijf in 2014 begin dit jaar opnieuw in de markt gezet als online retailer mét (in totaal veertig geplande) fysieke winkels. Directeuren Bob Nijk en Bas Pieper waren positief gestemd over de nieuwe strategie van een omnichannel bedrijf, met persoonlijke klantcontact via de fysieke winkels.

Gerommel
De nieuwe strategie betekende tegelijkertijd de ondergang voor Pieper, die vanwege kritiek op het beleid van Readen Holding-directeuren Joop en Ronald Steenbergen op straat zou zijn gezet. Ook Nijk trok in mei de deur van het Neckermann.com-pand achter zich dicht.

Het is onbekend wat de huidige status is van Neckermann.com Webshop BV.