Twinkle | Digital Commerce

‘Coolblue in 2017 op 1 miljard euro omzet’

2017-05-27
21541212
  • [nieuws]
  • 1:07

Coolblue verwacht in 2017 de mijlpaal van 1 miljard euro omzet te bereiken. Daarmee treedt het bedrijf - weliswaar mét fysieke showrooms/winkels - in de voetsporen van bol.com, dat onlangs dit bedrag als eerste online retailer op zijn naam zette.

Directeur Pieter Zwart komt met deze voorspelling voor 2017 in een interview met de Volkskrant. Voor het lopende boekjaar komt de teller uit op 850 miljoen euro, vertelt hij. De nummer 4 van de Twinkle100 zette in 2015 overall 555 miljoen euro om, 377,1 miljoen euro daarvan kwam uit online. De fysieke winkels groeien echter nu harder dan het digitale kanaal.

Winst is uit te leggen
De ‘slechts’ 3 miljoen euro winst op 555 miljoen euro omzet noemt Zwart weinig: 'Het is uit te leggen. Niks is zo inefficiënt als heel hard groeien. Je bent alleen maar aan het verhuizen, nieuwe mensen aannemen, systemen vervangen. Maar er is geen reden tot zorg. De volumes zijn gigantisch.'

Shops samenvoegen
Zwart haalt ook nog eens de plannen aan om de domeinnamen van de verschillende Coolblue-shops straks van zich af te schudden en verder te gaan onder de enkele shop Coolblue. 'Coolblue is nu zelf een begrip’, zegt hij.