Twinkle | Digital Commerce

Amazon nu ook in Chinees straatbeeld met showroom

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:56

Amazon heeft een fysieke showroom geopend in het centrum van Peking waar Chinezen geïmporteerde producten uit de Verenigde Staten en Groot-Brittannië digitaal kunnen kopen. Het aanbod is een selectie uit het assortiment van 10 miljoen overzeese artikelen.

De ‘winkel’ lijkt volgens Internet Retailer op een grote Amazon-verzenddoos ter grootte van een basketbalveld. Consumenten kunnen producten uit de categorieën kinderen, keuken, kleding en elektronica voelen en uitproberen, waarna zij de items via een barcode mobiel bestellen in de dedicated webshop Amazon.cn.

Haiwaigou
Amazon verkoopt sinds twee jaar overzeese items in China via de shopping feature Haiwaigou, wat vrij vertaald ‘koop van overzee’ betekent. Chinezen kunnen in hun eigen taal Amerikaanse en Britse artikelen bestellen en contact opnemen met een Chinese klantenservice.

Prime in China
In de showroom is ook plek gereserveerd voor Prime, wat sinds een maand beschikbaar is in China. Prime kost 388 yuan, met omgerekend 57 dollar veel goedkoper dan wat Amerikanen betalen voor een jaarabonnement (99 dollar).