Twinkle | Digital Commerce

Coronel: ‘We zagen kans om Create2Fit terug te krijgen’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:00

Tom Coronel heeft zijn bedrijf Create2Fit na zes jaar weer teruggekocht van RFS Holland Holding. ‘Het blijft toch je kindje. Als je dan een kans ziet om er zelf weer in te stappen, dan pak je die’, vertelt hij in zijn presentatie tijdens Logistiek & E-commerce in Almere.

‘We hebben Create2Fit destijds aan RFS Holland Holding verkocht, omdat het de wereldkampioen in e-commerce was’, aldus Coronel op het congres. Grappend: ‘Dat was voor mij een soort trofee. De opbrengst is inmiddels al uitgegeven.’

Rapportagecultuur
Coronel, die Create2Fit groot maakte met Marc Koster, voelde zich onder RFS als ‘een jongen die weer examens moest doen’. Hij kwam naar eigen zeggen in een rapportagecultuur terecht. 'Liep ik daar met een map onder mijn arm, onderweg naar meetings. We hebben in de afgelopen jaren veel geleerd. Dan krijg je een kans en dan pak je die. Ik ga er vol voor.’

FonQ
Behalve van Wehkamp is RFS Holland Holding eigenaar van fonQ, dat zijn omzet vorig jaar tot 66 miljoen euro zag stijgen. Het webwarenhuis zou door RFS in de etalage zijn gezet.