Twinkle | Digital Commerce

Meer ruimte voor tweets

2017-05-27
180101
  • 1:02

Twitter gaat gebruikers meer ruimte bieden per bericht. Binnenkort drukken @-mentions, linkjes en media attachments als foto’s, video’s, GIF’s, quotes en polls niet meer op het aantal beschikbare karakters, dat overigens gemaximeerd blijft op 140.

‘Coming soon’, schrijft Twitter bovenaan zijn bericht over de veranderingen, zonder die termijn concreter te maken dan ‘de komende maanden’. Er gaan al lange tijd geruchten over een beleidswijziging van het sociale medium, dat het aantal gebruikers niet meer ziet groeien.

Eigen tweets retweeten
Twitter kondigt vanmiddag ook wijzigingen aan die geen betrekking hebben op de beschikbare ruimte. Zo krijgen gebruikers de mogelijkheid hun eigen tweets te retweeten of aan te halen (‘quote tweet’), ‘als je een nieuwe reflectie wilt delen of het gevoel hebt dat een hele goeie onopgemerkt is gebleven’.

.@-conventie
Daarnaast worden tweets die beginnen met een @-mention binnenkort met alle volgers gedeeld, wat een eind zal maken aan de zogenoemde ’.@-conventie’. Antwoord op zo’n tweet, bijvoorbeeld van een webshop aan een klant, komt in beginsel alleen bij de geadresseerde in beeld, tenzij de Twitteraar opteert voor een retweet. Dan wordt de reactie voor alle volgers zichtbaar.