Twinkle | Digital Commerce

‘Amerikaanse markt groeit steeds minder hard’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:02

De Amerikaanse e-commerce markt heeft vorig jaar een groei doorgemaakt van 12,1 procent. Daarmee zet de vermindering van de groeikracht die de branche sinds 2014 ervaart door. Dit jaar zal de markt 9 procent groter zijn, is de verwachting.

Dat blijkt uit een e-commerce overzicht (pdf) van de Verenigde Staten, opgesteld door de E-commerce Foundation en onderdeel van een reeks van 13 landenrapporten.

Minder sterke groei
Momenteel heeft 88 procent van de Amerikanen toegang tot internet, 67 procent daarvan winkelt ook online. Na tot 2013 steeds jaarlijks een sterkere omzetstijging te hebben doorgemaakt, is de groei van de markt sinds 2014 verminderd:

Inkomsten
In 2015 leverden de online shopsessies van Amerikaanse consumenten 595,1 miljard dollar op. Gemiddeld was dit 3428 dollar per persoon. 20 procent van de e-commerce inkomsten kwam uit mobiel. Voor het lopende jaar verwacht de E-commerce Foundation een omzet van 648,64 miljard dollar (+9  procent).

Wikipedia van de e-commerce
De in totaal 13 landenrapporten verschijnen op Ecommercewiki.org, de begin dit jaar gelanceerde ‘Wikipedia van de e-commerce'. Eerder verscheen al een rapport voor de Nederlandse (pdf), de Belgische en Britse markt.