Twinkle | Digital Commerce

Topmannen Wehkamp vertrekken

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:19

Wehkamp krijgt een nieuwe top. Zowel ceo Gert van de Weerdhof als cfo Ed Visser vetrekken volgende maand bij de pure player. Volgens woordvoerder Dirk van den Bogaart gaat het niet om ontslagen, maar om een verschil van inzicht over de toekomst van Wehkamp.

Van de Weerdhof, die sinds ruim twee jaar aan het roer staat van Wehkamp, stapt zelf op na een verschil van inzicht met de Raad van Commissarissen, laat Van den Bogaart weten. ‘Zij zijn samen tot de conclusie gekomen dat er een verschil is in mening over de toekomst van Wehkamp.'

Ed Visser
Van de Weerdhof wordt tijdelijk opgevolgd door de Brit Johnny Crowe, ‘tot de Raad van Commissarissen een permanente opvolger heeft gevonden’. Visser verlaat Wehkamp tegelijkertijd met Van de Weerdhof vanwege privéomstandigheden. Zijn plek wordt overgenomen door Blake Booysen.

Ontslagen
De Telegraaf schreef vanochtend dat de topmannen van Wehkamp zouden zijn ontslagen door durfinvesteerder Apax. Dit blijkt dus niet het geval. ‘Dat het vertrek van de ceo en cfo samenvallen roept natuurlijk vragen op’, aldus Van den Bogaart. ‘Maar het heeft niets met onze performance te maken. Het gaat goed met ons en we laten een groei conform de markt zien. Maar we denken wel altijd aan hoe we de toekomst voor ons zien’.

FonQ in etalage
Ook zou fonQ, winnaar van de Publieksprijzen XL in de categorie Wonen & Tuin, in de etalage worden gezet. ‘Daar zijn geen ontwikkelingen in’, zegt Van den Bogaart.