Twinkle | Digital Commerce

Uitstel van betaling voor Brandkids

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:31

Brands for Kids, exploitant van kinderkledingwebshop Brandkids.nl, heeft uitstel van betaling aangevraagd en gekregen. Het bedrijf maakte een snelle groei door, gefinancierd door SanomaVentures. 'We zoeken nu een nieuwe grootaandeelhouder.'

Dat zegt mede-oprichter Hans Lormans in een reactie aan Twinkle. 'We zijn vanaf het begin heel hard gegroeid, hadden financiering nodig om een en ander te kunnen bolwerken. Als er dan een kink in de kabel komt, kun je in zo'n situatie (surseance, red.) terecht komen.'

SanomaVentures
Brandkids ontving in 2013 een eerste kapitaalinjectie van SanomaVentures. De samenwerking leverde de toen net gelanceerde webshop toegang tot Sanoma’s doelgroep van jonge gezinnen op. Ook kon Brandkids profiteren van de online knowhow van de uitgever.

Schaalgrootte
De investeringspoot van uitgeefconcern Sanoma nam vorig voorjaar een meerderheidsbelang in het jonge e-commerce bedrijf. ‘We kunnen Brandkids nu sneller laten groeien dan op eigen houtje mogelijk was geweest. Schaalgrootte is heel wezenlijk in e-commerce’, aldus Lormans toen.

Gesprekken over een doorstart
Vorige maand werd bekend dat SanomaVentures wordt opgeheven. Lomans vandaag:  'We moesten als directie op zoek naar een nieuwe grootaandeelhouder. Zoiets heeft tijd nodig, maar die hadden we niet. We zijn nu druk met gesprekken voeren. Binnen een paar dagen zal een doorstart zijn beslag krijgen, of niet. Voorlopig draaien we gewoon door.'

Nieuwe kleding, outlet en marktplaats
Brandkids.nl is behalve een plek voor nieuwe kleding ook een outlet-kanaal voor fashionlabels. De site doet daarnaast dienst als marktplaats waarop consumenten zelf kleding kunnen verkopen. Brandkids handelt de betaling af en zorgt ervoor dat de verkoper zijn geld ontvangt als de koper zijn bestelling heeft ontvangen. Brandkids kreeg afgelopen jaar ook een plek in de Haagse Store of the Future.

Internationaal
De afgelopen jaren is Brandkids buiten Nederland actief geworden. Momenteel zijn er naast een Nederlandse ook een Duitse en Poolse site in de lucht.