Twinkle | Digital Commerce

Ekoplaza bezorgt boodschappen in Brabant

2017-05-27
180101

Ekoplaza is begonnen met het bezorgen van boodschappen vanuit zijn distributiecentrum. De primeur is aan webshoppers in Eindhoven en omgeving. Een aantal biologische supermarktondernemers rijdt zelf al orders uit.


Na een succesvolle pilot maakte Ekoplaza twee jaar geleden bekend dat al zijn winkels een afhaalpunt voor weborders zouden worden. Dat zijn er inmiddels 73. Los daarvan zijn er verspreid over het land nog 13 zogenoemde EWA’s (Ekoplaza Webshop Afhaalpunten) in andere biologische winkels:

Bezorging
Ondertussen zijn steeds meer Ekoplaza-supermarkten zelf begonnen met bezorgen in hun regio. Volgens Thijs Ploegmakers, verantwoordelijk voor e-commerce bij de keten, gaat het om Amsterdam, Groningen, Friesland, Flevoland, de regio Amersfoort ('interessant dat Picnic daar ook actief is'), de regio Delft en grote delen van Noord-Holland.

Vanuit Veghel
In Zuidoost Brabant, waar Ekoplaza alleen eigen winkels (en dus geen franchisenemers) heeft, is vorige week begonnen met thuislevering vanuit het distributiecentrum in Veghel. Ploegmakers: 'Daar worden nu zowel de winkelbestellingen als individuele klantorders klaargemaakt. We gaan kijken of dit nieuwe distributiekanaal aanslaat. Voorlopig merken we dat de lokale aandacht voor bezorging, ondere andere via advertising op Facebook, ook nieuwe afhalers heeft opgeleverd. Er zitten mensen tussen die nog nooit van Ekoplaza hadden gehoord.'

Woensdag en zaterdag
De bezorgers van EkoPlaza komen vooralsnog alleen op woensdag en zaterdag aan de deur bij webshoppers in Eindhoven, Veghel, Uden en Veldhoven. Ter introductie is de service deze maand gratis, daarna gaat bezorging 4 euro kosten volgens Ploegmakers.

Lees ook: