Twinkle | Digital Commerce

Amazon lanceert same day delivery in Duitsland

2017-05-27
180101
  • 1:03

Amazon biedt webshoppers in veertien Duitse steden binnenkort de mogelijkheid pakjes te ontvangen op de dag van bestelling. De service, gekoppeld aan bezorgabonnement Amazon Prime, komt beschikbaar voor ongeveer een miljoen producten bij onze oosterburen.

Amazon begint volgende week donderdag met same day delivery in Duitsland, meldt het bedrijf. Ochtendbestellingen worden dezelfde avond tussen zes en negen uur geleverd, ook op zaterdag. Amazon gaat de pakjes niet zelf bezorgen vanuit zijn magazijnen; logistiek partners DHL en Stadtbote doen dat, laat een woordvoerder weten aan Twinkle.

Amazon is al enkele jaren met afstand de grootste online verkoper van Duitsland. Met de stap maakt het Amerikaanse bedrijf het niet alleen de webconcurrentie lastiger, maar ook lokale winkeliers.

Amazon Prime
Om gebruik te kunnen maken van de service (video), moeten Duitse Amazon-klanten voor 49 euro per jaar een abonnement nemen op Prime. Vervolgens hoeven ze niet meer te betalen voor same day delivery bij orders vanaf 20 euro. In de VS werd bezorging op de besteldag dit voorjaar ‘gratis’ gemaakt voor Prime-leden.

14 steden
Hieronder ziet u in welke Duitse steden same day delivery over een week beschikbaar komt: