Twinkle | Digital Commerce

Helloprint koopt branchegenoot iDrukker

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:22

Helloprint, eigenaar van Drukzo.nl, verstevigt zijn positie op de Nederlandse printmarkt met de overname van iDrukker.nl. De Rotterdamse startup aast op de positie van Drukwerkdeal.nl, dat werd overgenomen door het Amerikaanse Vistaprint.

Helloprint werd twee jaar geleden opgericht door Hans Scheffer en Marco Geeratz, die eerder samen Flyerzone oprichtten en verkochten. Ze hebben vijftien jaar ervaring in de printindustrie.

In 2013 zetten de ondernemers Drukzo.nl in de markt. Onder de naam Helloprint breidden ze uit naar België, Spanje en Groot-Brittannië. Een entree in twee andere Europese landen en in de VS staat op de rol, vertellen ze aan Sprout.

User experience
Over hun onderscheidende vermogen vertelt Scheffer aan het zakenblad: ‘Concurrenten maken materiaal bestellen heel moeilijk, wij maken het supergemakkelijk. We investeren ontzettend veel in user experience, dat zit in onze haarvezels. Dit doen we heel agressief, met transparante prijzen en ondersteuning tijdens het hele bestelproces. Dat doen we om klanten te winnen, maar vooral ook om ze te behouden. Dat is in deze markt niet normaal.'

Marktleiderschap
Met meerdere merken in meerdere segmenten bedient Helloprint momenteel zo’n vijftigduizend klanten, voornamelijk op de zakelijke markt. De overname van stadgenoot iDrukker.nl past ‘naadloos bij onze ambitie om marktleider te worden in de Nederlandse online printindustrie’, aldus ceo Scheffer in een persbericht. Helloprint mikt overigens ook specifiek op grafische partijen, met partnerprogramma Print Store.

15 miljoen euro
Met het voltallige personeel zal iDrukker de activiteiten voortzetten vanuit het hoofdkantoor van Helloprint in Rotterdam. Helloprint, dat 65 mensen aan het werk houdt, verwacht het jaar af te sluiten met een omzet van ongeveer 15 miljoen euro.