Twinkle | Digital Commerce

‘Laadtijd travel sites lager dan van websites in retail’

2017-05-27
180101
  • 1:03

De websites van bedrijven uit de travel branche hadden vorige maand een veel kortere gemiddelde laadtijd dan websites uit de retailsector. Dat blijkt uit een meting van Computest. Travelbedrijven waren ook nog eens 100 procent beschikbaar.

Computest onderzocht in augustus de beschikbaarheid en laadtijd van (e-commerce) websites in negen verschillende sectoren. Hiervoor werd de homepage gemeten tussen acht uur ’s ochtends en tien uur ’s avonds.

Verzekeraars
De verzekeraars scoren met een gemiddelde laadtijd van 0,8 seconden het best. De beschikbaarheid was in deze sector echter lager dan die van websites in Travel & Leisure. De retailbranche is door Computest in verschillende sectoren opgesplitst:

Toppers
Voor de verschillende sectoren is ook een ‘winnaar’ aangewezen. In Travel & Leisure is dit Sunweb.nl, dat een gemiddelde laadtijd van 0,3 seconden heeft. In Elektronica scoort Mycom.nl het beste 0,4 seconden en in Fashion is Bonprix.nl het snelst geladen met 0,5 seconden.

Twinkle100
Op 24 september verschijnt de Twinkle100 met daarin de omzetcijfers van bedrijven uit de retailsector en travel branche over 2014. Hierin biedt Measureworks een uitgebreid overzicht van de performance van alle spelers in de lijst.