Twinkle | Digital Commerce

Gat in de markt: lekker slapen op Bruno

2017-11-11
180101
  • 1:48

Goede nachtrust is erg bepalend voor je gemoedstoestand. De juiste matras is daarbij van groot belang. Maar zo’n matras is duur. Daar zagen Andreas Bauer en Felix Baer een gat in de markt. Ze ontwikkelden Bruno en streven daarmee naar de perfecte matras - qua comfort, qua materiaal en qua prijs. Hij is alléén online te koop.
 
Tekst: Danielle Scheffer

 
‘In klassieke matrassenwinkels wordt een consument nauwelijks wijzer. Slecht advies, veel verschillende soorten, maten, hardheden, materialen en merken en dat ook nog eens tegen enorm hoge prijzen. Volgens ons kan dit beter. Iedereen ligt goed op de Bruno-matras, dankzij onze geavanceerde formule. De matras past zich aan elk lichaamsgewicht tussen 50 en 110 kg aan. Zo hoeven we niet onnodig veel varianten te produceren’, vertelt Guy Kluter van Brunomatras.nl. De webshop levert één model matras in verschillende breedtes. De matrassen worden in Duitsland gefabriceerd, er komt een deel handwerk aan te pas en er wordt gebruikgemaakt van milieuvriendelijke materialen.


‘In juni 2014 ging Bruno in Duitsland online. De verkoop steeg snel en inmiddels zitten we in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Groot-Brittannië en sinds kort ook in Nederland. Door onze matrassen alleen online te verkopen, besparen we op tussenhandelaren en op de kosten van een fysieke winkel. Maar omdat een matras natuurlijk een grote en persoonlijke aankoop is en klanten geen mogelijkheid hebben hem vóór hun aankoop uit te proberen, hebben wij een royale service: de verzending is gratis, klanten kunnen de matras 30 dagen thuis uitproberen en mocht ie om welke reden dan ook niet bevallen, komen wij hem kosteloos ophalen’, aldus Kluter.

Voor zijn marketing maakt het bedrijf vooral gebruik van de aanbevelingen van de klant. ‘In Duitsland is de Bruno-matras de best beoordeelde matras op de markt. Onze gemiddelde beoordeling, gebaseerd op meer dan 150 recensies, is 4,8 van de 5 sterren. We krijgen veel feedback van onze klanten en de matras wordt vaak aanbevolen aan vrienden en familie. Uit deze beoordelingen halen wij ontzettend veel voldoening en motivatie om door te blijven gaan. Elke dag is het streven de beste matras van de wereld te leveren!’
 
Dit artikel verscheen eerder in Twinkle 7-2015.