Twinkle | Digital Commerce

Video Vrijdag: nog geen nachtwerk in België

2017-05-27
180101
  • 1:09

Elke vrijdagmiddag vindt u hier een relevante video over e-commerce, met een korte toelichting van de redactie. In deze ‘Video Vrijdag’ een item over het verbod op avond- en nachtwerk in België. Dat blijft nog tot eind dit jaar van kracht.

In België zijn bedrijven verplicht om ’s avonds om acht uur het werk neer te leggen. Dit zorgt ervoor dat buitenlandse webwinkels omzet wegsnoepen van Belgische e-commerce ondernemers, omdat zij wel ’s avonds laat en ’s nachts orders kunnen blijven verwerken en zo sneller kunnen leveren aan consumenten. ‘Vandaag is het spijtig genoeg zo dat er heel wat jobs en dan vooral in de logistiek, naar Nederland wegdraineren’, verwoordt een betrokkene de situatie in onderstaande video.

Engagement
De Belgische regering zei eind maart dat het nachtwerkverbod nog voor deze zomer zou worden opgeheven, maar dat is niet gelukt. Deze week werd afgesproken dat de sociale partners tot eind dit jaar oplossingen kunnen aandragen om de Belgische e-commerce positie te verbeteren. ‘Ze hebben zich geëngageerd om snel een oplossing te vinden’, aldus vicepremier Kris Peeters weten na afloop van het overleg. ‘De regering vroeg duidelijkheid tegen juli, en met dit engagement is die er nu.’