Twinkle | Digital Commerce

Stille dood voor Bulls & Birds en Label54

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:04

Bulls & Birds en Label54 zijn helemaal van het online toneel verdwenen. De domeinnamen van de voormalige pure players verwijzen direct naar Vimodos.nl. Vidala, dat de domeinen overnam, bracht JeansOnline wel opnieuw in de lucht.

Bulls & Birds, Label54 en JeansOnline waren onderdeel van Axivate Capital toen ze eind december failliet gingen (‘Voorraad is killing’). De curator vond een nieuwe eigenaar in FashionQlub, dat 645.000 euro betaalde voor alle activa (‘Wel de lusten, niet de lasten’) en de domeinnamen al snel weer doorverkocht aan Vimodos-eigenaar Vidala.

'Binnenkort weer bestellen'
Vidala’s Maurits Tempelaar wist twee maanden geleden nog niet precies wat hij met de drie overgenomen labels zou gaan doen. Lange tijd werd bezoekers gemeld dat ze 'binnenkort' weer zouden kunnen bestellen.

Traffic
Eerder al had Vidala Jeansandfashion.com overgenomen na een faillissement. Daar ging de stekker uit; wie de domeinnaam intikt komt direct uit bij Vimodos. Datzelfde gebeurt inmiddels bij Bullsandbirds.com en Label54.nl, waarmee ook deze twee modeshops definitief van het virtuele toneel lijken te zijn verdwenen. De url’s doen alleen nog dienst om ‘traffic te monetizen’, zoals Tempelaar het eerder noemde. Hij blies alleen JeansOnline nieuw leven in.