Twinkle | Digital Commerce

PayPal Duitsland biedt alles-in-één-betaaloplossing

2017-05-27
180101

PayPal heeft in Duitsland een nieuwe alles-in-één-oplossing gelanceerd waarmee shoppers in kleine en middelgrote webwinkels met vier verschillende betaalmethodes kunnen afrekenen. PayPal Plus biedt betalingen met PayPal, creditcard, automatische incasso en factuur.

PayPal presenteert de nieuwe oplossing in een blogpost. Duitse webshopeigenaren kunnen PayPal Plus integreren in hun online winkel en daarmee direct vier verschillende betaalmethodes aanbieden, belooft het bedrijf.

Hogere conversie
‘Het zal vooral kleine en middelgrote bedrijven ten goede komen die vaak niet in de gelegenheid zijn om verschillende betaalmethodes in hun webshop aan te bieden’, schrijft PayPal. De oplossing zorgt voor een hogere conversie, omdat meer shoppers een betaling zullen voltooien.

Commissie
De functie is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten en kost de retailer maximaal 1,9 procent van het gekochte product, plus 35 eurocent over de transactie. Voor elke betaling geldt PayPal’s verkoperbescherming.

PayPal op eigen benen
PayPal scheidt zich dit jaar van moederbedrijf eBay en wordt een zelfstandig beursgenoteerd bedrijf. ‘Beide bedrijven zullen afzonderlijk flexibeler zijn om nieuwe markten aan te boren en nieuwe partnerships te starten’, zei John Donahoe, nu ceo van eBay, bij de bekendmaking van de scheiding. EBay mag na de splitsing niet concurreren met zijn voormalige betaaltak.