Twinkle | Digital Commerce

Staples lanceert marktplaats

2017-05-27
180101
  • 1:03

Staples sprak een jaar geleden de ambitie uit zijn assortiment te vervijfvoudigen met de opening van een marktplaats. De op twee (Amazon en Apple) na grootste online retailer van de Verenigde Staten heeft die inmiddels geopend onder de naam Staples Exchange.

Via Staples Exchange kunnen leveranciers hun producten direct verkopen op Staples’ online platform. Ze komen directer in contact te staan met klanten, krijgen zo beter inzicht in hun gedragingen en ze krijgen de beschikking over self-service tools voor onder andere analyse en voorraadoptimalisatie. Ook kunnen ze hun klanten inzage geven in hun actuele voorraden.

Ook Europa krijgt marktplaats
De Nederlander Willem Vos, keynote speaker op het recente B2B E-commerce Congres, leidt de Europese e-commerce activiteiten van Staples. Hij liet Twinkle weten dat de deuren ook op ons continent open zullen gaan voor externe partijen. Op termijn ontstaat volgens hem een markplaats ‘met miljoenen sku’s (stock keeping units, red.), in plaats van de tien- tot twintigduizend die we nu hebben.’ Momenteel is Vos nog bezig met het leggen van een Europees fundament voor Staples.
 
Lees ook: ‘Progressie boven perfectie nieuw mantra bij Staples’  (28 oktober 2014)