Twinkle | Digital Commerce

PostNL breidt pilot met food-bezorging uit

2017-05-27
180101
  • 1:17

PostNL heeft zijn pilot met de bezorging van verswaren recentelijk uitgebreid. Voor Vershuys.com, testpartner van het eerste uur, bezorgt PostNL nu ook in Eindhoven en omgeving. Met EKOnoom is een tweede online food-verkoper toegevoegd.

PostNL maakte dit voorjaar een samenwerking bekend met Vershuijs.com. De vervoerder startte met de bezorging van boodschappen in Limburg, ook ’s avonds. Namens PostNL laat Daan Koek weten dat ‘groot Eindhoven’ inmiddels aan het bezorgterrein van Vershuys.com is toegevoegd.

EKOnoom
Ook in het hoge noorden is PostNL inmiddels gestart met de bezorging van versartikelen. EKOnoom, verkoper van biologische producten, bezorgde orders aanvankelijk zelf. Deze zomer startte PostNL met het uitrijden van orders voor de websuper in Groningen, aldus Koek tegen Twinkle. ‘We hebben nu de intentie uitgesproken om met elkaar verder te gaan en het verzorgingsgebied uit te breiden.’

Geleidelijke uitrol
Momenteel bezorgt PostNL gekoelde waren vanuit 3 van zijn 18 depots, aldus Koek. ‘We kiezen voor een gecontroleerde, geleidelijke uitrol. Er zullen steeds nieuwe klanten en bezorggebieden worden toegevoegd de komende tijd. Met input van zakelijke klanten, consumenten en bezorgers blijven we ondertussen de verpakkingen en operatie optimaliseren.’

Koelboxen
Voor de food-bezorging maakt PostNl gebruik van een speciale koelbox, die is ontwikkeld in samenwerking met Wageningen Universiteit & Research. Bij aflevering haalt de bezorger de verzegeling van de box, waaruit de gevulde boodschappentas voor de consument wordt gehaald. De box gaat weer met de bezorger mee, waardoor er geen statiegeld in rekening hoeft te worden gebracht.