Twinkle | Digital Commerce

Samsung opent Nederlandstalige webwinkel

2017-11-08
180101
  • 0:56

Samsung Electronics is begonnen met directe online verkoop in een groot aantal Europese landen. De ‘estore’ van de Zuid-Koreaanse fabrikant is ook in het Nederlands beschikbaar.Tot voor kort toonde Samsung op zijn Europese sites alleen verkoopadressen van retailpartners. Die zijn er nog steeds op te vinden (bijvoorbeeld via de button ‘koopopties’ in de afbeelding hieronder), maar daarnaast slijt de fabrikant smartphones, tablets, slimme horloges en andere producten nu ook direct zelf aan consumenten. Zo wordt de tussenhandel overgeslagen:

De bezorging is standaard gratis (FAQ) en Nederlandse klanten hebben de producten al de volgende dag in huis als ze voor vijf uur ’s middags bestellen in de estore.

Samsung Experience Stores
Overigens verkoopt Samsung sinds dit jaar zelf ook offline aan Nederlandse klanten, in zogenoemde Samsung Experience Stores. Daarvoor wordt wel samengewerkt met een retailer, te weten het inmiddels reorganiserende Phone House.

Nokia
Zes jaar geleden opende Nokia al eens een Nederlandstalige webwinkel, maar de Finse telefoonfabrikant trok drie jaar later de stekker uit de webwinkelactiviteiten in onder andere ons land.