Twinkle | Digital Commerce

Prijsvrij.nl krijgt Duits duwtje in de rug

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:21

Prijsvrij.nl komt voor de helft in Duitse handen. DER Touristik, het op één na grootste reisbedrijf van Duitsland, neemt een belang van 50 procent in de site en betreedt daarmee de Nederlandse markt.

Prijsvrij.nl, met een online omzet van 24 miljoen euro de nummer 26 in de Travel 30, onderdeel van de Twinkle100, wil dankzij de gedeeltelijke overname verder gaan uitbreiden. Het in 2010 opgerichte bedrijf had Duitsland al enige tijd op het expansielijstje staan en met DER Touristik zal deze uitbreiding waarschijnlijk eenvoudiger gerealiseerd kunnen worden.

Koopsom van 10 miljoen euro
50 procent van de aandelen blijft in handen van de oprichters. De koopsom van Prijsvrij.nl ligt volgens bronnen van Het Financieele Dagblad rond de 10 miljoen euro. DER Touristik is onderdeel van de Rewe Group, die onder andere met een online boodschappensite in 2013 ruim 50 miljard euro omzette.

Prijsvrij en Corendon
Prijsvrij.nl stond begin deze maand voor de kantonrechter vanwege prijsafspraken met Corendon. Prijsvrij.nl verkoopt sinds 2012 reizen van Corendon onder de voorwaarde dat Corendon dezelfde prijzen hanteert als op de site van de prijsvechter. De rechtbank in Haarlem oordeelde echter dat Corendon de reizen goedkoper aanbood, wat de reisorganisatie 1 miljoen euro aan schadevergoeding gaat kosten.

Corendon heeft in de jongste uitgave van Trav Magazine aangegeven ‘alle punten in de uitspraak aan te zullen vechten'. Corendon-directeur Atilay Uslu vindt dat dankzij een dergelijke uitspraak een onwerkbare situatie ontstaat in de reisbranche. ‘Verbazingwekkend. Zoiets is nog nooit voorgekomen. Op die manier kun je dus nooit meer onder een contract met een agent uit.’