Twinkle | Digital Commerce

Amazon wil drones overal in de VS kunnen testen

2017-05-27
180101
  • 1:10

Amazon wil op grotere schaal experimenteren met bezorgdrones. Hiervoor heeft het bedrijf een verzoek ingediend bij de Federal Aviation Administration (FAA). Bij toestemming kan Amazon ook dichter bij huis gaan testen.


Van de bezorgdrones die Amazon eind vorig jaar aankondigde, zijn inmiddels al de achtste en negende generatie beschikbaar. De vliegtuigjes zouden snelheden van meer dan tachtig kilometer per uur halen. 86 procent van de producten op Amazon.com komt volgens het bedrijf in aanmerking voor bezorging met drones, omdat ze minder dan 2,5 kilo wegen.

In Seattle
Amazon wil de drones nu gaan testen nabij zijn onderzoekstak in Seattle, schrijven verschillende media. Daarvoor is echter wel toestemming nodig van de FAA. Zonder toestemming is het enkel mogelijk om binnen de grenzen van zes door de FAA aangewezen locaties onbemand te vliegen. De FAA geeft daarbuiten alleen akkoord aan spelers die bijdragen aan het publieke belang en die ook de publieke veiligheid garanderen.

Zelf bezorgen
Het gebruik van drones voor de bezorging van artikelen is in lijn met Amazon's plannen om zelf producten bij klanten thuis te leveren. Het bedrijf experimenteert daar momenteel mee in San Francisco. Als Amazon de eigen bezorgplannen doorzet, gaat het onder andere concurreren met staatsagentschap USPS, FedEx, UPS en Deutsche Post DHL.

Lees ook: Verkenners onderzoeken meerwaarde drones voor PostNL (13 februari 2014)