Twinkle | Digital Commerce

Swiss Post staakt dronebezorging na crash

2019-08-01
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

De Zwitserse postdienst Swiss Post voert al geruime tijd testen uit met bezorging middels drones. Maar ziet zich nu genoodzaakt om de stekker voor onbepaalde tijd uit dat project te trekken.

Aanleiding daarvoor is een serie aan crashes. De eerste was in januari, meldt IEEE Spectrum. In april ging het bedrijf verder met de proeven, maar een maand later was het weer raak. In mei stortte namelijk één van de drones met een gewicht van zo’n 10 kilo naar beneden, op 50 meter afstand van spelende kinderen. Bij de eerste crash, in januari, werd de klap door een parachute nog opgevangen. Bij de tweede crash werd de parachute echter doorgesneden door de drone, waardoor deze recht naar beneden viel.

Daarop besloot de Zwitserse bezorgdienst de proeven dus te staken. Matternet, een bedrijf dat de drones maakt en met Swiss Post samenwerkt, doet onderzoek naar de crash. Swiss Post gebruikt de drones voornamelijk voor het bezorgen van labmateriaal naar ziekenhuizen. Het is niet duidelijk wanneer het bedrijf weer verder gaat met de proeven, maar Swiss Post heeft al wel laten weten door te willen gaan met dronebezorging.