Twinkle | Digital Commerce

Delvry mikt ook op restaurants met snelle bezorgservice

2017-11-08
282262

Delvry is een nieuwe speler op het gebied van same day delivery. Het Brabantse bedrijf laat orders binnen 90 minuten afleveren bij bestellers in om te beginnen Den Bosch. ‘De stad is de voorraad’, meldt de start-up, die ook maaltijden wil gaan bezorgen.

Delvry, te vinden op Delvry.co, maakt vanmiddag op Twitter kenbaar dat het bedrijf met iets nieuws begint: ‘Verse maaltijden door lokale topchefs’. Gebruikers krijgen straks wekelijks een nieuw menu voorgeschoteld waaruit ze kunnen kiezen; ‘Je kunt dagen van te voren je order plaatsen, maar ook op het laatste moment: de bestelling wordt dezelfde avond nog bezorgd’, belooft Delvry.

Testfase
De maaltijdenservice is een extensie van Delvry, dat aan de vooravond staat van een eerste pilot in thuisstad Den Bosch. ‘We gaan bijna beginnen met testen in kleine kring en we willen de groep daarna gaan uitbreiden’, zegt initiatiefnemer Fred van Rijswijk tegen Twinkle. ‘Na de zomer moet een open bèta-test van start gaan. Het is mogelijk dat we de maaltijdenservice eerder al uitgebreider gaan testen, als losse dienst. De vraag van chefs is vooral of we het eten tijdens het transport goed genoeg kunnen houden. Wij zien daar goede verpakkingsmogelijkheden voor.'

‘Lokaal, lokaal, lokaal’
Delvry probeert al langer om Bossche winkeliers voor zich te winnen. Het gaat om ondernemers die voorzien in dagelijkse boodschappen, waaronder slagers en bakkers, maar ook om schoenwinkels en parfumeries. ‘Lokaal, lokaal, lokaal’, benadrukt Van Rijswijk de insteek. ‘We willen de knowhow en de service van lokale winkeliers op het web ontsluiten.’ Webklanten kunnen straks ofwel een bezorgtijdvak selecteren, ofwel opteren voor bezorging binnen 90 minuten, een service waar eBay-prooi Shutl enkele jaren geleden mee pionierde in Groot-Brittannië.

Zie hier de voorgenomen service van Delvry:

In Amsterdam presenteerde PluPlus zich kort geleden met een soortgelijk concept. Afgelopen vrijdag schreef Twinkle over de plannen van marktleider PostNL met same day delivery, waarbij onder andere fietskoeriers zullen worden ingezet.

Op zoek naar vraag, aanbod en koeriers
Delvry is op zoek naar geïnteresseerde testgebruikers in verschillende windstreken. Op basis van het lokale animo bepaalt de start-up waar de snelle bezorgdienst het eerst wordt uitgerold. Behalve naar vragers en aanbieders is Delvry ook op zoek naar ‘fietskoeriers, studenten en zelfstandige koeriers’ om orders uit te rijden.

Extra of eerste online verkoopkanaal
Naar fysieke winkeliers positioneert Delvry zich als een extra online verkoopkanaal of als een manier om voor het eerst te gaan verdienen aan webverkoop. ‘Wij brengen uw winkel in de cloud (online), geen contracten, geen maandelijkse kosten!’, belooft de start-up, die behalve een bestelsite ook een mobiele applicatie in ontwikkeling heeft.
 
Lees ook: Same day delivery: voor wie dan? (19 mei 2014)