Twinkle | Digital Commerce

Winnaars Thuiswinkel Awards Publieksprijzen XS bekend

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:38

Vanmiddag zijn in The Harbour Club te Amsterdam de Thuiswinkel Awards Publieksprijzen XS uitgereikt. Dit jaar zijn negentien verschillende webwinkels met een jaaromzet tot 4 miljoen euro door het publiek als beste gewaardeerd in hun categorie.

Om deel te kunnen nemen aan de Thuiswinkel Awards moesten webshops vorig jaar nog minimaal een half miljoen euro omzet boeken. Voor de huidige editie konden ook kleinere webwinkels meedingen naar de Publieksprijzen XS.

De afgelopen weken konden Nederlandse consumenten hun favoriete webwinkel(s) beoordelen aan de hand van een vragenlijst. ‘In het onderzoek worden de webwinkels door middel van het geven van rapportcijfers op acht afzonderlijke aspecten beoordeeld’, staat geschreven op de Thuiswinkel Awards-site. ‘Op basis van deze beoordelingen wordt per webwinkel een eindcijfer bepaald. Hierbij wordt rekening gehouden met het belang dat consumenten hechten aan de afzonderlijke aspecten. Hierdoor tellen aspecten die belangrijk zijn voor consumenten zwaarder mee in het eindcijfer van een webwinkel.’

De prijzen gingen, op alfabetische volgorde van de categorie, naar:

- Auto & Accessoires
Nieuweautokopen.nl

- Baby & Kind
Kinderkleding-tekoop.nl

- Cadeau
Babycompany.nl

- Computer hard- & software
Sneltoner.nl

- Consumentenelektronica en Telecom
Batteryking.nl

- Damesmode
Jemappelle.nl

- Datingsites
50plusmatch.nl

- Dieren
Medpets.nl

- Herenmode
Onlyformen.nl

- Klussen en Doe-Het-Zelf
Datona.nl

- Levensmiddelen en Persoonlijke Verzorging
Parfumswinkel.nl

- Lingerie & Ondermode
Sloggies.nl

- Schoenen
Laarzenwinkel.com

- Sieraden & Accessoires
Boumanonline.nl

- Slapen
Waterbedkampioen.nl

- Speelgoed
Ikbenmama.nl

- Sport
Hardloopaanbiedingen.nl

- Vakantie, Reizen en Vrije Tijd
Micazu.nl

- Wonen & Tuin
Werkaandemuur.nl

XL Vakprijzen, Deelvakprijzen en Publieksprijzen
Op 27 maart worden in Huis ter Duin te Noordwijk de Thuiswinkels Awards voor XL-shops uitgereikt. Het gaat hierbij om vier vakprijzen, waaronder die van Beste Webwinkel van Nederland, en vijf deelvakprijzen. Ook worden die avond de winnaars van de Publieksprijzen XL bekendgemaakt. Voor deze publieksprijzen hoefden consumenten dit jaar niet meer te worden gemobiliseerd om op hun favoriete shop te stemmen. Na aanmelding zijn de gegadigden onderworpen aan een panelonderzoek onder consumenten.