Twinkle | Digital Commerce

Loods 5 opent handvol webshops

2017-11-11
180101
  • 1:50

Loods 5, eigenaar van twee grote woonwinkels in Zaandam en Sliedrecht, is begonnen met online verkoop van zijn producten. Onlangs werden vijf verschillende webwinkels opgeleverd.


Net als bijvoorbeeld Ikea, afgelopen juni begonnen met webverkoop in Nederland, werkt Loods 5 op basis van cash & carry. Bezoekers van de woonwinkels nemen producten na aankoop in beginsel direct zelf mee naar huis. Voor grotere artikelen had Loods 5 al wel een transportservice in de aanbieding.

Webwinkels
Sinds kort verkoopt Loods 5 ook online. Met X5home.nl en O5home.nl heeft de formule webwinkels vol respectievelijk huismerkmeubels en huismerkaccessoires opgetuigd. Op Design5.nl, Loods5buiten.nl, Loods5banken.nl worden designmeubelen, producten voor buiten en zelf samen te stellen banken verkocht.

Bezorgd voor 50 euro
Voor de bezorging van de producten met de eigen transportsevice rekent Loods 5 het standaardtarief van 50 euro, voor alle windstreken. Het bedrijf neemt altijd contact op met kopers om afspraken te maken voor de levering.

- - - - -

UPDATE donderdag 15-8
:
Diederick Schnitger, operationaal en commercieel manager bij Loods 5, laat weten dat de webwinkels dit jaar na elkaar open zijn gegaan. ‘Het is een beetje zo gekomen dat we er nu vijf hebben, er zat geen grotere gedachte achter.’ Eerst werden twee shops met huismerkproducten geopend, omdat Loods 5 zelf inzicht had in de actuele voorraden daarvan. ‘Dat is wel een voorwaarde om het goed te kunnen doen’, aldus Schnitger.

Loods 5 verhuurt winkel vierkante meters aan in totaal zo’n honderdvijftig partijen (fabrikanten, groothandels, importeurs e.d.) die producten verkopen in de fysieke winkels in Zaandam en Sliedrecht. Producten van één van de grotere van die verkopers zijn voortaan te koop op Design5.nl.

Op Loods5banken.nl bieden drie verschillende partijen banken via een ‘bestelmachine’ aan. Op de site Loods5buiten.nl is aanbod van verschillende voornoemde partijen gebundeld. ‘Dat is meer een soort actiesite’, aldus Schnitger. Hij zou het aanbod van Loods 5 uiteindelijk graag bundelen op één domein, ‘met één voordeur en één winkelmandje. Maar het is best wel complex om orders bij verschillende verkopers samen te verzenden bijvoorbeeld. Op dit moment tekenen de verkopende partijen voor hun eigen fulfilment van online orders vanuit de winkel. Daarvoor hebben we speciale hoekjes ingericht.'

Het e-commerce platform van Loods 5 draait op Magento en werd gebouwd in samenwerking met het Haarlemse bureau Emark.