Twinkle | Digital Commerce

Nieuwe Schoenenreus richt zich op online

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:22

Het failliete Schoenenreus gaat zich vanaf zijn doorstart meer richten op online verkoop. De keten sluit daarnaast op termijn 65 van de 206 fysieke winkels. De winkels en de webwinkel van de retailketen zijn vandaag weer gewoon geopend.

Schoenenreus beschrijft de nieuwe koers in een persbericht: ‘Het assortiment wordt aangepast, zodat dit meer aansluit op hedendaagse modetrends. Zo wordt er meer focus gelegd op A-merken (sport)schoenen en accessoires en minder op kleding. Deze strategie is vorig jaar ontwikkeld, maar zal nu versneld worden geïmplementeerd.’

Ontslagen
Schoenenreus was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar op de online plannen. De doorstart - dankzij investeringen van eigenaar Synergia - gaat gepaard met het ontslag van vijfhonderd werknemers, duizend medewerkers behouden hun baan.

Vraagtekens
FNV Bondgenoten zet vraagtekens bij het failliissement dat gisteren werd uitgesproken door de rechtbank van Oost-Brabant. ‘Het is opmerkelijk dat er niet is gekozen voor een reorganisatie’, zegt woordvoerder Ron Peters tegen Omroep Brabant. ‘Het personeelsbestand had ook op een andere manier ingekort kunnen worden. Door oudere werknemers met pensioen te laten gaan bijvoorbeeld. Nu is er sprake van willekeur. Dit is een koude sanering!'

Concurrentie
Schoenenreus heeft al een tijd financiële problemen. Twee weken geleden kreeg de keten uitstel van betaling vanwege een teruglopende omzet. Het bedrijf had het met name moeilijk door de toenemende concurrentie van online retailers. Daarvan ondervindt ook concurrent Macintosh Retail Group (onder andere van Manfield, Dolcis, Invito en Scapino) hinder. Het bedrijf gaat de komende drie jaar ruim 110 van zijn 1000 winkels sluiten, waarvan 80 van de 570 Nederlandse zaken.