Twinkle | Digital Commerce

'40 miljoen euro verlies voor Zalando in 2011'

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:21

Zalando heeft afgelopen jaar een verlies geleden van 40 miljoen euro, twee keer zoveel als het jaar ervoor. Dat meldt het Duitse magazine Focus op basis van anonieme bronnen. De wel door Zalando zelf gecommuniceerde omzet kwam afgelopen jaar uit op 510 miljoen euro.
 
Het verlies van Zalando, rekent het Duitse vakblad Internet World Business voor, is in relatieve zin afgenomen; in 2010 werd bij een omzet van ongeveer 150 miljoen euro nog 20 miljoen verlies geleden. De omzet verdriebubbelde (pdf) in één jaar tijd dus ruim, terwijl het door insiders genoemde verlies ‘slechts’ verdubbelde.

Verdubbeling
Zalando gaat uit van een omzetverdubbeling in dit (af)lopende jaar, aldus Rubin Ritter namens het e-commerce bedrijf tegen Focus. Daarmee zullen de inkomsten van Zalando voor het eerst boven de 1 miljard euro uitkomen, verdeeld over inmiddels 14 landen. Ter vergelijking: dat is ruim twee keer de online retailomzet van Wehkamp.nl-moeder en Twinkle100-aanvoerder RFS Holland Holding in 2011. Amazon, de grootste webverkoper van Duitsland, boekte bij onze oosterburen alleen al ruim 3 miljard euro omzet (in 2011).
Schoenen en mode
Zalando, sinds eind 2010 actief in Nederland, zal zich de komende jaren blijven concentreren op de verkoop van schoenen en mode online, liet oprichter en mede-eigenaar Robert Gentz eerder dit jaar weten. Het bedrijf krijgt daarbij grote - voor klanten gratis - retourstromen te verwerken.

Lees ook: