Twinkle | Digital Commerce

Etsy binnenkort helemaal in het Nederlands

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:02

Etsy is binnenkort geheel in de Nederlandse taal beschikbaar. Het Amerikaanse handelsplatform viert de vertaling volgende maand op een eigen conferentie in Eindhoven: Hello Etsy.


Hello Etsy
wordt tijdens de Dutch Design Week georganiseerd in de werkruimte van de bekende Nederlandse ontwerper Piet Hein Eek. Marta Pakovska, beheerster van de Nederlandse Etsy community, roept gebruikers op daar te verschijnen en het event vooraf te promoten.

Handegmaakte spullen
Etsy is een marktplaats voor handgemaakte spullen. Ruim 800.000 verkopers wereldwijd runnen er een eigen winkeltje. Etsy.com werd al vertaald in het Frans en het Duits. Sinds begin vorig jaar richt Etsy zich actief op de Benelux. Om het concept bij potentiële verkopers te introduceren werden verschillende bijeenkomsten georganiseerd.

DaWanda en Markita
Met DaWanda kreeg Etsy er vorige maand een concurrent bij in ons land. Het Duitse bedrijf vierde de opening van de Nederlandstalige site ook op een fysiek evenement: de DaWanda Designmarkt. Naar eigen zeggen is DaWanda de grootste online marktplaats voor handgemaakte producten in Europa, voor Etsy dus.

Etsy in cijfers
Etsy profileert zich als 'the world's most vibrant handmade marketplace'. Hieronder ziet u enkele kerngegevens over het snel groeiende bedrijf: