Twinkle | Digital Commerce

Zoover wil online reisbureau worden onder nieuwe eigenaar

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:20

Tomorrow Focus, het moederbedrijf van HolidayCheck, neemt een belang van 51 procent in Zoover-eigenaar Webassets. Met de overname ontstaat de grootste Europese vakantie-portal. Zoover wil zich nu versneld ontwikkelen tot online travel agent (OTA).
 
Met de overname van Webassets, waar ook MeteoVista (WeerOnline) onder valt, is 21 miljoen euro gemoeid. Daaruit valt op te maken dat het Nederlandse bedrijf op ruim veertig miljoen euro wordt gewaardeerd. Tomorrow Focus wil Webassets in 2017 helemaal in handen krijgen. Tot die tijd wordt het bedrijf aangestuurd door oprichter Bas Rasker en het overige Nederlandse management.

Vier miljoen reviews
Zoover en HolidayCheck kunnen samen putten uit ruim vier miljoen reviews en verder uit overige user generated content als foto’s en video’s. De combinatie is naar eigen zeggen marktleider in centraal en West-Europa, met meer dan 35 miljoen unieke bezoekers per maand. Eerder dit jaar verwierf Tomorrow Focus al een meerderheidsbelang in het Nederlandse Tjingo, dat sinds 1 april aan het roer staat van Holidaycheck.nl.

Online Travel Agent
Over de toekomst schrijft Zoover op zijn weblog: ‘De combinatie zal haar leidende Europese positie verder uitbouwen. Daarbij ligt de focus, naast de landen waar de combinatie marktleider is, op Oost-Europa. Verder zullen OTA (Online Travel Agent) activiteiten worden opgestart voor Nederland.’ Aan de hand van review-platform annex OTA HolidayCheck slaat Zoover, dat nu vooral leeft van klikvergoedingen van andere reisaanbieders, naar eigen zeggen 'versneld' een nieuwe koers in.

NB: Lees ook een blog-posting die Zoover CEO Stephan Bosman vorig jaar schreef: 'Online travel agents ruiken hun kans